Strugurii

struguri

Oamenii consumă struguri de  aproximativ 8000 de ani, atât sub formă de fruct proaspăt sau uscat cât și sub formă de suc fermentat – vin. Strugurii conțin o mulțime de substanțe fitochimice care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, cancer și accident vascular cerebral.

Prin compararea dietelor din țările vestice, s-a observat de-a lungul timpului, că un consum moderat de vin roșu (1 pahar/zi pentru femei și două pahare/zi pentru bărbați) este benefic pentru sănătate. Acest lucru a fost denumit paradoxul francez, deoarece francezii care au o alimentație bogată în grăsimi saturate, au o incidență scăzută de boli cardiovasculare, ei numărându-se printre popoarele cele mai longevive din Europa.

Cele mai multe substanțe benefice se găsesc în coaja boabelor de struguri; se recomandă consumul de vin din struguri la care nu a fost îndepărtată coaja în timpul fermentației.

Principalele substanțe benefice conținute în struguri sunt:

 

  • Resveratrolul – antioxidant, inhibă formarea celulelor canceroase, scade riscul de boli de inimă,  împiedică apariția bolilor nervoase degenerative, crește imunitatea  împotriva infecțiilor virale și reduce apariția bolii Alzheimer
  • Flavonoide – previn coagularea sângelui, împiedică atașarea colesterolului rău (LDL- colesterol) de vasele de sânge
  • Pectine – fibre solubile, îmbunătățesc digestia, scad nivelul colesterolului din sânge.

 

Struguri

Valoare nutrițională 100 g

Energie 288 kJ (69 kcal) Carbohidrați 18.1 g din care zahăr 15.48 g și fibre 0,9 g, Grăsimi 0.0 g Proteine 0,72 g Tiamină (Vit. B1) 0.069 mg (6%) Riboflavină (Vit. B2) 0.07 mg (6%)Niacină (Vit. B3) 0.188 mg (1%) Vitamina B6 0.086 mg (7%)Folate (Vit. B9) 2 μg (1%) Vitamina C 10.8 mg (13%) Vitamina K 22 μg (21%) Calciu 10 mg (1%) Fier 0.36 mg (3%) Magneziu 7 mg (2%) Fosfor 20 mg (3%) Potasiu 191 mg (4%) Sodiu 3.02 mg (0%) Zinc 0.07 mg (1%)

Comentarii





  • Chiar daca Nutrimed Help nu mai are un sediu propriu, va invitam sa continuam colaborarea cu ajutorul centrelor medicale partenere.

    Dr. IOANA FLORENTIU (DIMA) vezi CV http://nutrimedhelp.ro/cv-dr-ioana-florentiu/ - program incepand 1 august 2016:

    Spital Provita - Str. Agricultori nr 82, sect 2, Bucuresti
    - consultatii de diabet si boli metabolice in contract cu CASMB (gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie)
    - consultatii de nutritie
    - program luni-vineri 08-14:00
    - programari la telefon 0752.247.194 doar in timpul orelor de program

    Centrul Medical Columna - Str. Tepes Voda, nr. 51, sector 2, Bucuresti (colt cu Str. Gheorghe Costa-Foru)
    - consultatii de nutritie, testare metabolica
    - program: marti 13.00- 19.00, joi 15.00-17.00
    - programari la tel: 021.308.80.80

  • Arhivă