Testarea metabolică MetaCheck

Cum măsoară MetaCheck rata metabolică?

Corpul uman consumă o cantitate fixă de oxigen pentru fiecare calorie consumată. MetaCheck măsoară cantitatea de oxigen din aerul expirat pentru a calcula cât oxigen consumă corpul dumneavoastră. Pe baza consumului de oxigen, MetaCheck poate calcula numărul exact de calorii pe care le consumați.

De ce ar trebui să-mi testez rata metabolică?
Fiecare dintre noi are o rată metabolică unică. Studiile științifice au arătat că oameni cu caracteristici similare precum vârstă, înălțime, greutate și compoziție corporală au rate metabolice foarte diferite. Astfel, dacă rata dumneavoastră metabolică este mai mică decât normal, puteți câștiga în greutate chiar în timpul dietei. În același mod, dacă rata dumneavoastră metabolică este mai mare decât normal s-ar putea să nu fie niciodată nevoie să țineți o cură de slăbire. Testarea metabolică arată câte calorii arde organismul dumneavoastră în repaus, oferind astfel informația necesară pentru crearea unei diete de slăbire, îngrășare sau menținere, extrem de eficiente.

În ce constă testarea metabolică?
MetaCheck se autocalibrează, așa că nu este necesară configurarea unității înainte de fiecare test. Se introduc datele dumneavoastră (vârstă, înălțime, etc). Urmează o perioadă de aproximativ 10 minute în care respirați într-un tub de plastic steril pentru a se putea măsura consumul de oxigen. MetaCheck determină când atingeți rata metabolică de repaus și printează un raport detaliat cu rezultatele testului și semnificația lor în ceea ce vă privește.

Ce pot face pentru a-mi crește rata metabolică?
Unul dintre cei mai importanți factori care determină rata metabolică este cel genetic, acesta fiind, din păcate, fix. Un alt factor important este masa musculară. Oamenii cu masă musculară mare au de obicei o rată metabolică mare. Somnul suficient, reducerea stresului, mesele mici și frecvente, consumul adecvat de apă și exercițiile fizice regulate pot crește rata metabolică.

Care este diferența dintre rata metabolică bazală (RMB) și rata metabolică de repaus (RMR)?
RMB este rata cu care ardem calorii în timp ce dormim. Deoarece nu este practic să testăm oamenii în timp ce dorm, MetaCheck calculează rata metabolică de repaus (RMR). RMR reprezintă numărul de calorii pe care le-am arde dacă am sta toată ziua în pat. Pentru a obține o determinare corectă a RMR-ului este important să fiți relaxat în timpul testului.
MetaCheck calculează și rata metabolică totală. Cercetările au arătat că pentru cei mai mulți oameni, activitățile zilnice precum mersul pe jos, munca, vorbitul, etc cresc rata metabolică cu 25-35%. MetaCheck calculează și această rată dar nu ia în considerare efectul exercițiilor fizice. Acesta este inclus la calcularea timpului necesar pentru obținerea greutății dorite.

Pregătirea pentru test

 1. Este recomandat să nu mancați timp de 4 ore înainte de test;
 2. Evitați exercițiile fizice în ziua testării;
 3. Dacă este posibil, evitați folosirea stimulentelor precum cofeina, energizante, etc în ziua testului.

În timpul testului

 1. Relaxați-vă și încercați chiar să inchideți ochii în timpul testului;
 2. Țineți buzele strânse ușor în jurul tubului de plastic, astfel încât să formați un spațiu etanș. Este important ca TOT aerul pe care îl expirați să fie analizat.
 3. În câteva minute, rata dumneavoastră metabolică va fi măsurată și rezultatele vor fi folosite pentru calcularea zonelor calorice de interes. Aceste rezultate vor fi printate într-un format ușor de înțeles.

Comentarii

 • Chiar daca Nutrimed Help nu mai are un sediu propriu, va invitam sa continuam colaborarea cu ajutorul centrelor medicale partenere.

  Dr. IOANA FLORENTIU (DIMA) vezi CV http://nutrimedhelp.ro/cv-dr-ioana-florentiu/ - program incepand 1 august 2016:

  Spital Provita - Str. Agricultori nr 82, sect 2, Bucuresti
  - consultatii de diabet si boli metabolice in contract cu CASMB (gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie)
  - consultatii de nutritie
  - program luni-vineri 08-14:00
  - programari la telefon 0752.247.194 doar in timpul orelor de program

  Centrul Medical Columna - Str. Tepes Voda, nr. 51, sector 2, Bucuresti (colt cu Str. Gheorghe Costa-Foru)
  - consultatii de nutritie, testare metabolica
  - program: marti 13.00- 19.00, joi 15.00-17.00
  - programari la tel: 021.308.80.80

 • Arhivă